Cleanrooms zijn speciale, schoner dan schone ruimtes, ingericht voor bijzondere productieprocessen waarbij schoon werken belangrijk is – vaak letterlijk van levensbelang. In de ruimtevaarttechnologie bijvoorbeeld, bij het bouwen van satellieten, waar het geringste foutje kan leiden tot kostbare, niet te overziene rampen.

De lucht moet er gegarandeerd zuiver en vrij van ‘besmettingen’ zijn, beduidend schoner zelfs dan in de gemiddelde operatiekamer van een ziekenhuis.

Een must bij het schoon verpakken van medische hulpmiddelen of medisch gereedschap, maar ook bijvoorbeeld bij de distributie en opslag van extra ‘foutgevoelige’ voedingsmiddelen die absoluut veilig en hygiënisch moeten zijn, zoals babyvoeding.

 

ZORGELOZE ZEKERHEID BIEDEN, DAAR ZIJN WE BIJ ALMED BEST FANATIEK IN.

Almed heeft met zijn high-tech cleanrooms bewust besloten nog een stapje verder te gaan dan ‘binnen de norm’ of ‘ruim voldoende’. Onze klanten willen boven alles een absoluut verantwoord en vertrouwd product. En dan ligt de lat hoog.

Onze goed geoutilleerde cleanrooms doorstaan de tests met gemak: ISO class 7 ofwel ISO klasse 10.000, conform norm ISO 14644.

Een bezoek aan onze productielocatie in Hoogeveen zal u direct overtuigen.

U bent welkom.

 

Wat maakt van een ultraschone productielocatie een cleanroom?

Niet met het blote oog te zien, maar in gewone buitenlucht in een stedelijke omgeving zwerven gemiddeld 35 miljoen kleine vervuilingen, in de meeste woonkamers ook.

Er zijn kleine en grote ‘cleanrooms’: van een enkele werkplek tot werkvloeren en assemblagehallen van enkele honderden vierkante meters.