Voortdurend voldoen aan de extra hoge kwaliteitseisen, die cruciaal zijn zolang medische producten en voedingsmiddelen die om een bijzonder voorzichtige behandeling vragen aan onze zorgen zijn toevertrouwd, dat bereik je niet zomaar.

 

HOE DOE JE DAT?

Je hebt er goede mensen, geavanceerde productiemiddelen en uitgekiende materialen bij nodig. Geen wonder, dat Almed is gecertificeerd voor de internationaal geldende normen:

ISO 13485:2016

Almed werkt volgens de richtlijnen van GMP: Good Manufacturing Practice.

Ons kwaliteitssysteem is volledig digitaal en wordt jaarlijks geaudit door alle betrokkenen. Door diverse opdrachtgevers, door middel van zorgvuldige interne audits en door de officieel bevoegde keuringsinstantie in onze branche: Eurocat Institute for Certification & Testing BSi.

 

TEAM VAN MEDEWERKERS

Assembleren, verpakken, met u meedenken over productinnovatie, het blijft – gelukkig maar – allemaal mensenwerk. Werk dat alleen is weggelegd voor enthousiaste, betrokken, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Gewend om gedisciplineerd en hygiënisch te werken, vertrouwd met strikte procedures en niet bang om van tijd tot tijd kritische vragen te stellen: wat kan er nóg beter en zorgvuldiger als het gaat om product, samenwerking of kwaliteitscontrole?

Almed heeft een eigen kwaliteitsdienst (QA) en maakt gebruik van een externe QP-er.

 

MACHINES EN MATERIALEN

Bij Almed zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Om nog schoner, nog efficiënter en nog gestroomlijnder te kunnen werken. Vergissingen moeten uitgesloten worden, onnodig oponthoud ook. Twee voorbeelden van recente aanwinsten in ons machinepark:

 

Multivac is een horizontale dieptrek-verpakkingsmachine.

Ontwikkeld om verschillende producten blijvend steriel te verpakken: implantaten, katheters, stents, medische gereedschappen, kortom alle ‘medical devices’ die tijdens vervoer en opslag volledig beschermd dienen te blijven tot het moment waarop ze gebruikt worden.

Bij medische apparatuur en andere producten die gevoelig zijn voor contaminatie garanderen we een veilig en betrouwbaar verpakkingsproces. Maar dat niet alleen: bij kwaliteit hoort ook: reproduceerbaar en traceerbaar.

 

De Schib Flowpacker is ontwikkeld voor het verpakken van producten in flowpacks, vanaf de vlakke folierol. Deze machines kunnen alle soorten warm en koud sealbare folie verwerken, waaronder polyethyleen folie. Het verpakkingsmateriaal wordt vlak afgewikkeld en via een vormschouder tot een buis gevormd. Zodra het product veilig op zijn plaats is in de folie, wordt de folie in de lengte geseald en daarna in de breedte. Vervolgens gesneden in individuele zakjes of losse verpakkingen per stuk.